info4all.nl
- guest posting site -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Tips voor eenvoudige procentberekeningen

Om een korting in een winkel of de verandering in een artikel te berekenen, is het vaak nodig om een eenvoudig of groeipercentage te berekenen. Percentages worden in het dagelijks leven gebruikt en zijn nodig om bijvoorbeeld de hoogte van een korting, de verandering in een bedrag of een andere waarde te berekenen.

Een voorbeeld van berekening
Een percentage in de vorm 20%, 15%, 5% is gelijk aan de volgende breuken: respectievelijk 20/100; 15/100 en 5/100. Je kunt op deze site naast het gegeven voorbeeld nog andere voorbeelden zien.
Als op een artikel van 50 euro in de winkel 20% korting wordt gegeven, moet je de volgende berekeningen uitvoeren om de uiteindelijke prijs, na aftrek, te bepalen.
Oorspronkelijke prijs x kortingspercentage = bedrag van de korting
50 x 20% = bedrag van de korting
50 x 0,2 = 10
Het artikel krijgt een korting van 10 euro.
Beginprijs - kortingsbedrag = eindprijs
50 - 10 = 40
Na de korting kost het artikel 40 euro.

Uitgebreide informatie vindt u ook hier:
Percentage-change-calculator.com
Prozentrechner-online.de

De berekening vereenvoudigen
Of je nu berekent hoeveel je zult besparen door een promotie in de supermarkt of in de winkel, of de hoogte van je loonsverhoging, het snel uitrekenen van een percentage dat moeilijk in je hoofd te berekenen is, kan erg handig zijn. Er is een wiskundige truc die het leven een stuk makkelijker kan maken, vooral voor mensen die wat moeite hebben met getallen. Als je bijvoorbeeld 4% van 75 in je hoofd moest maken, hoef je het alleen maar om te draaien en 75% van 4 te maken, wat makkelijker is. Nu is het aan jou.
Het internet is altijd beschikbaar om ons het antwoord op alles te geven. Je hoeft alleen maar een online rekenmachine te vinden en je krijgt het resultaat in procenten. Het percentage is handig in bepaalde gevallen, om het aantal individuen of objecten te berekenen als het totale aantal mensen 100 zou zijn.
Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz