info4all.nl
- guest posting site -
zelf artikel toevoegen

Categorieën
Bedrijfsnieuws
Gezondheid
Culinair
Cultuur
Toerisme
Sport
Recreatief
Wetenschap
Politiek
Wonen
ICT
Varia


Tentoonstelling over de Bende van Nijvel

Amnesia: a monument for the living / a labyrinth for the dead is een evocatie van een gerechtelijk monsterdossier van meer dan een miljoen pagina s dat door de krachten van de tijd en de talloze manipulaties waaronder het onderzoek te lijden had (en heeft) de structuur heeft gekregen van een labyrint. Een afbrokkelend geheugenpaleis waarin geen enkele uitgang tot een ontknoping leidt.


Over de motieven en de daders is de laatste 30 jaar druk gespeculeerd. Van de verschillende pistes die werden gevolgd, van zwaar banditisme tot extreem-rechts geïnspireerde aanslagen, was er geen enkele die opheldering bracht. Tegen geen enkele verdachte kon voldoende bewijs aangebracht worden. De enige zekerheid die we nu hebben is dat het onderzoek vanaf het prille begin werd gemanipuleerd.

Hans Defer woont en werkt te Oostende en is sinds 2009 als kunstenaar aktief. Hij studeerde aan de academie voor beeldende kunsten te Brugge en volgde daarna nog een jaar toegepaste kunsten aan de KASK te Gent.


De tentoonstelling is van vrijdag 25/11 t/m vrijdag 23/12 te zien in Cultuurcentrum De Brouckere in Torhout.

E-mail: deferhans@hotmail.com


Het bovenstaande artikel is geschreven door iemand die mee heeft gewerkt aan deze website. U kan zelf ook meewerken door een persbericht in te zenden via het daartoe bestemde formulier. Artikelen over heel diverse onderwerpen zijn toegelaten. U kan zich natuurlijk ook beperken tot het lezen van de artikelen die u interesseren.
To The Point, Beverestraat 48, 9700 Oudenaarde, info(at)to-the-point.biz